TRSM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
09 Eylül 2022

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) bölgesindeki ağır ruhsal bozukluğu olanhastaların (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ile duygudurum bozuklukları)ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisininyapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon, psikoeğitim,iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemler kullanılarakhastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen,psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışan birimler olarak planlanmıştır.

Bu doğrultuda 9 Eylül 2022 tarihinde Müdürlüğümüz A Blok Toplantı Salonunda TRSM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep İŞKUR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği ve ilimizde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin temsilcileri katılım sağladı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir AKINCI başkanlığında başlayan toplantıya Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim sorumlusu Merve EYİNACAR’ın gündem maddelerini içeren sunumuyla devam edildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin işleyişi sırasında ortaya çıkan sorunlar hakkında tüm üyelerin katkılarıyla görüşler belirtilmiş ve kararlar alınarak toplantı sona erdirilmiştir.

• foto 1 (4).jpeg
  • foto 1 (2).jpeg