2022/3 Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Ek Yerleştirme
21 Mart 2022

İlan Duyurusu ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

!!!!!  HEKİMLERİMİZİN DİKKATİNE: AİLE HEKİMLİĞİ EK YERLEŞTİRME BAŞVURU EVRAKLARINDA EKSİKLİK OLAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. LÜTFEN BAŞVURU EVRAKLARINI EKSİKSİZ ŞEKİLDE TESLİM EDİNİZ.

 

Ek Yerleştirmeye başvurular Şahsenyapılacak olup; başvuru29.03.2022 Salı günü09:00’ da başlayıp 30.03.2022 Çarşamba günü öğlenden sonra  16:00’da sona erecektir.

 

            Ek Yerleştirme işlemi; 07.04.2022 PERŞEMBEgünü saat14:00'da Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü C/Blok binası 4.Kattaki Eğitim Salonun da İl Aile Hekimliği Yerleştirme Komisyonu huzurunda yapılacak ve karşılıklı olarak Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi imzalanacaktır.

 

             DUYURU !!!!! EK YERLEŞTİRMEYE KATILACAK HEKİMLERİMİZİN HARİCİNDE KURA YAPILACAK SALONA KİMSE ALINMAYACAKTIR.

EK YERLEŞTİRME SAAT 14:00 DE BAŞLAYACAK OLUP, EK YERLEŞTİRME SAATİNE RİAYET EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. SAAT: 14:00 DEN SONRA SALON KAPILARI KİLİTLENİP HİÇ KİMSE İÇERİ ALINMAYACAKTIR.

           

            Bu duyuru metninde ve ilan eklerimizde yapılacak herhangi bir değişiklik veya ilave Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ nün Resmi Web sayfasında ilanen duyurulacaktır. Bu nedenle ilimizde Aile Hekimliği Ek Yerleştirmesine katılmayı düşünen tüm hekimlerimizin sitemizi düzenli aralıklarla takip etmeleri önemle duyurulur.

            Başvurular: Müdürlüğümüz Aile Hekimliği Uygulama Birimine elden şahsen yapılacak olup, istenilen belgeler eksiksiz olarak teslim edilecektir.

            Ayrılışlarını yapacak hekimler ayrılacağı AHB ne ait verileri bağlı olduğu TSM ye vermediği takdirde ayrılış ve başlayışı yapılmayacaktır. Ayrılış yaptığı TSM den bilgilerin teslim edildiğine dair yazılı belge ibraz edilecektir.

 

YENİİ Birim Değiştiren Aile Hekimleri sınıflandırma dahilinde İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS Şubesinden BEBEK DOSTU SERTİFİKASI alınması gerekmektedir.

 

            Tercih edilecek Aile Sağlığı Merkezlerinin Bina Durumu Hakkındaki bilgiler Destek Hizmetleri Başkanlığın dan alınabilir.

 

NOT: BİNASI OLMAYAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİLERİNİN, MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN BELİRLEDİĞİ SÜRE ve SINIR İÇERİSİNDE, BİNASI OLMAYAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN KİRALAMA İŞLEMLERİNDE UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR HAKKINDA TALİMATNAME DOĞRULTUSUNDA BİNA BULUNUP, GEREKLİ İŞLEMLER YAPILARAK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİN OLUŞTURULMASI GEREKMEKTEDİR. BİNANIN KURULACAĞI BÖLGE SINIRLARI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN BELİRLENECEKTİR.

 

İLAN EDİLEN; AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİNDEN KAYITLI NÜFUSLARI 0 (SIFIR) OLAN POZİSYONLARA YERLEŞECEK; AİLE HEKİMLERİMİZE YAPILACAK MAAŞ ÖDEMESİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN 30.06.2021 TARİH VE 31527 SAYILI AİLE HEKİMLİĞİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİNİN 18. MADDESİ VE İLGİLİ MADDELERİ GEREĞİNCE YAPILACAKTIR.

 

            Yerleştirme de tercih edilen birim gruplandırma dahil olduğu takdirde başlayış yapacağı gün dahil 5 iş günü içerisinde Aile Hekimliği Birimine gruplandırma kriterlerini devam ettirip ettirmeyeceğini belirtir “dilekçe” verecektir. Dilekçe verilmediği takdirde devam ettirilmeyeceği kanaati ile ilgili birim bulunduğu gruptan düşülecektir.

 

            Aile Hekimlği 1. basamak uyum eğitimi almamış olan hekimlerin, Toplum Sağlığı Hizmetleri –Göç Sağlığı Hizmetleri Birimi ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

 

            25/01/2013 tarihli 28539 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin dördüncü bölümünde yer alan “EĞİTİM” başlıklı 21 inci maddesinin (1) inci fıkrasındaki “ Aile Hekimlerine iki aşama halinde eğitim verilir ve bu eğitimlerin içeriği Kurum tarafından belirlenir. Birinci aşama eğitim proğramının süresi en çok on gündür. Üniversitelerde bir ay süre ile aile hekimliği stajı yapmış olarak mezun olan hekimler birinci aşama eğitiminde muaf tutulur.....”

            Muafiyet için istenilen belgeler; Dilekçe, Üniversiteden onaylı not dökümü, staj süresi not dökümünde yazmayanlar için üniversiteden  alınmış staj süresini gösterir resmi yazı.

             Aile Hekimleri Bu eğitim sonrası 2. basamak uyum eğitimleri için Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

            Ayrıca Başvuru Yapacak Hekimlerimiz Devlet Hizmet Yükümlüsü Olup Olmadığına Dair Kurumlarından Aldıkları Belgeyi Başvuru Esnasında İbraz Etmek Zorundadır.

 

            Sorumlu hekim değişikliği veya ASM krokisinde değişiklik olacak ise yazılı ve ivedi olarak Aile Hekimliği Birimi ve Destek Hizmetleri Başkanlığı kira ile ilgili birime karar defteri örneği ile bildirilmesi gerekmektedir.

               Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği 8. Madde gereği, vatandaşların aile hekimliğine kayıtları ve hekim değişikliği işlemleri, vatandaş dilekçesi veya aile hekimliği değişiklik formunun eksiksiz olarak doldurularak en geç 5 iş günü içerisinde teslim edilmesi koşuluyla o ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezinde gerçekleştirilmektedir.

            Yeni hasta kayıtlarının yapılması, sanal asm açılması, karar defteri onayı, nöbet yazılması, gruplandırma gibi işlemler ilçedeki İlçe Sağlık Müdürlüklerinde yapılmaktadır.

            Yeni başlayan hekimlerin: organ bağışı, sürücü raporları, SGK bildirimleri, Sağlık Nete veri gönderilmesi, RBS şifresinin alınması ve e- nabız girişlerinin yapılması gibi işlemlerde gerekirse Sağlık Bakanlığınca akredite AHBS firmaları ile de görüşerek eksikliklerin giderilmesi ivedi olarak gerekmektedir.

 

            İlan edilen Aile Hekimliği Birimlerinden Mahkemelik olan ve/veya KHK ile Kamu görevinden çıkarılma vb. gibi durumlara haiz birimleri tercih eden hekim – yeni yerleşeceği bu birim ve ayrılmış olduğu bir önceki birim için – verilecek mahkeme kararı ve/veya kamuya geri

 dönüş vb. gibi gelişebilecek tüm yasal yaptırımları kabul ederek tercih hakkını kullanmış sayılacaktır.

 

         Mekan temin edilemeyen birimleri seçen aile hekimleri bir ay içerisinde asm oluşturacak ve daha sonra en geç 1 hafta içerisinde hizmet sunacaklardır. Aksi takdirde sözleşmeleri iptal edilecek ve cezalı duruma düşeceklerdir.                 

                    Ek yerleştirmeye başvuran tüm hekimler, ilgili yasal mevzuatlar ile web        sayfasında yayınlanan ek yerleştirmeyle ilgili tüm bilgi ve belgelerin     yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar.

Aile Hekimliği 21.03.2022.zip