TRSM PERSONELİNE YÖNELİK EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
07 Ekim 2021

Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından finanse edilen Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yürütülen “Ruhsal Engelli Bireyler İçin Sosyal İçerme Projesi” kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) personeline yönelik toplum temelli ruh sağlığı hizmetlerini geliştirmeyi içeren eğitim programı kapsamında 27 Eylül – 1 Ekim 2021 tarihleri arasında eğitim düzenlenmiştir.

Eğitim programı 27 Eylül 2021 tarihinde Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda başlamış ve iş başı şeklinde planlanan program Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Şahinbey TRSM’de devam etmiştir. İlimizde bulunan Gaziantep Üniversitesi TRSM, Şahinbey TRSM, Şehitkâmil TRSM, Nizip Maruf Marufoğlu TRSM ve İslahiye TRSM’de çalışan personel ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminden de eğitime katılım sağlanmıştır.

Eğitim programında yer alan kurum ziyaretleri kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ziyaret edilmiş ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin tanıtımı ve işlevselliğinin arttırılması konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bakanlık eğitimcileri olan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden Psikiyatrist Dr. Hatice KAHRAMAN ve Adana Sarıçam TRSM’de görevli Hemşire Mehtap ASLANHAN’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

• Foto 3.jpeg
  • Foto 2.jpeg