‘‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’’ kapsamında örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve besin güvenilirliğine yönelik eğitimlerin 2. turu, 9 Kasım Cumartesi günü Mehmet Akif İnan Ortaokulunda düzenlenmiştir.
362 personelin katıldığı eğitimde, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Biriminde görevli Dyt. Ümran PEKTAŞ “Yeterli ve Dengeli Beslenmede Kantinlerin Önemi” konusunda sunum gerçekleştirilmiştir.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi tarafından da besin hijyeni konusunda katılımcılara bilgi verilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara yapılan sınav sonucuna göre, sınavdan geçenlere geçerlilik süresi 5 yıl olan sertifika verilecektir.