5 Şubat 2013 tarihli 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve besin güvenilirliğine yönelik eğitim düzenlenmiştir.
19 Ekim Cumartesi günü Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu’nda 572 kantin çalışanının katıldığı eğitime, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Kronik Durumlar, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Uzm. Dyt. Merve EYİNACAR tarafından “Yeterli ve Dengeli Beslenmede Kantinlerin Önemi” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi tarafından da besin hijyeni konusunda katılımcılara bilgi verilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara yapılan sınav sonucuna göre, sınavdan geçenlere geçerlilik süresi 5 yıl olan sertifika verilecektir.