Dünya Kalp Günü Konferansı gerçekleştirildi
01 Ekim 2024

29 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle kalp ve damar hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Kalbinin Kahramanı Ol, Harekete Geç” temasıyla Onat Kutlar Konferans Salonu’nda Gaziantep Şehir Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Veysel Özgür Barış tarafından konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta, katılımcılara kalp hastalıklarının risk faktörleri, belirtileri, korunma yöntemleri konularına detaylı bir şekilde yer verildi. Katılımcılar, konferansın ardından sorularını yönelterek bilgi alma fırsatı buldu.

Etkinlikte geleneksel halı dokuma sanatının sergilendiği kalp temalı gösteri büyük ilgi gördü. Sağlıklı beslenme farkındalığını artırmak amacıyla katılımcılara sağlıklı atıştırmalıklar da ikram edildi.

Dünya genelinde en yaygın ölüm nedenlerinden biri olan kalp hastalıklarına karşı toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu etkinlik katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.