Bilinçli Anneler Sağlıklı Yarınlar projesi
23 Haziran 2023

İl Sağlık Müdürlüğü ile SANKO Üniversitesi Hastanesi arasında imzalanan anne ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi” kapsamında 15-49 yaş aralığındaki kadınlara yönelik halk eğitimlerinin dördüncüsü 22.06.2023 te düzenlenmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı; Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı -Kanser Birim Sorumlusu Dr. Nilgün KELOĞU, Görevli Eğitimciler: Hemşire Kadriye ÖZDEMİR, Hemşire Duygu AKŞAHİN’ in görev aldığı projede; SANKO Üniversitesi Hastanesi; Başhemşiresi: Ceylan ÖZYILMAZ’ in vermiş oldukları destekle 50 kadına eğitim verilmiştir.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda bir yıl boyunca sürmesi planlanan eğitimlerin ilkinde İl Sağlık Müdürlüğü yönetici ve eğitimcileri, Hastane proje sorumluları ile Aile Sağlığı Merkezlerinden hizmet alan kadınlar bir araya geldi.

Eğitim konu başlıkları gebeliğe hazırlık, riskli gebelikler, gebeliklerde dikkat edilmesi gereken hususlar, doğum öncesi izlemler ve bakım, doğum ve lohusalık süreci, bebek izlemleri, yenidoğan tarama programı, anne ve bebek hijyen kuralları, anne sütü ve önemi, üreme sağlığı yöntemleri, kanser taramaları ve akılcı ilaç kullanımı olarak belirlendi.

Anne ve bebek sağlığı bir ülkenin sağlık alanındaki en önemli gelişmişlik düzeyi göstergelerindendir. Bu proje anne ve bebek ölümlerini önlemeyi ve anne bebek sağlığını iyileştirmeyi hedeflemektedir. Teknolojinin yoğun kullanımıyla birlikte, bilgi kirliliği yoğun yaşanmaktadır. Doğru bilgilerin doğru kaynaklardan alınması amacıyla, bakanlığımızın güncel rehberleri doğrultunda önemli hususları 15- 49 yaş kadınlarla paylaşmayı hedefliyoruz.