4857 Sayılı İş Kanunu Kapsamında İstihdam Edilmek Üzere Kura Usulü İle Yedek Olarak Atanmaya Hak Kazanan Sürekli İşçi Alımı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
20 Mayıs 2020

4857 Sayılı İş Kanunu Kapsamında İstihdam Edilmek Üzere Kura Usulü İle Yedek Olarak Atanmaya Hak Kazanan Sürekli İşçi Alımı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 kadroya “temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi (silahsız), hastane klinik destek elemanı, aşçı” mesleklerinde kura sonrası atanmaya asıl olarak hak kazanan adayların atama işlemleri Bakanlık Makamının 24/03/2020 tarih ve 299 sayılı olurları ile uygun görülmüştür.

Türkiye İş Kurumu tarafından, Bakanlığımıza gönderilen başvurular üzerine 8-9 Nisan 2020 tarihlerinde noter huzurunda çekilen kura neticesinde yerleşmeye hak kazanan asil ve yedek adaylar belirlenerek ilan edilmiştir.

Bakanlığımız kadrolarına kura neticesinde asıl olarak yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden; mazeretsiz olarak belirlenen başvuru süresi içerisinde başvurmayan, başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde gerekli şartları taşımadığı tespit edilen, başvurup da evrakları tekemmül ettiği halde ataması yapılıp mazeretsiz olarak göreve başlamayan veya hakkından feragat edenler yerleştirmeden doğan haklarını kaybetmişlerdir.

Bu sebeple boş kalan kadrolara 8 – 9 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen kura neticesinde belirlenen yedek hak sahipleri arasından sıralamaya göre atama işlemleri Bakanlık Makamının 27.09.2019 tarih ve 4212 sayılı onayı ile uygun görülmüştür.

Bu kapsamda Müdürlüğümüz emrine 4857 sayılı Kanun kapsamında sürekli işçi statüsünde ekli listede bilgileri bulunan yedek aday olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları 20-21-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında Müdürlüğümüzce alınacaktır.

Mezkûr ilan, kura neticesinde yedek olarak yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Yedek hak sahipleri göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurularını  Ek-1 de istenilen belgelerle birlikte Müdürlüğümüze şahsen yapacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

20.05.2020                            

 

EKLER:

Ek-1 Başvuruda Esnasında İstenen Belgeler

Ek-2 Atama Talep Formu

Ek-3 Yedek Aday Listesi