ÇİM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
08 Eylül 2022

Çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla 2011 yılında yürürlüğe giren Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı doğrultusunda kurulan Çocuk İzlem Merkezleri, hizmetlerin etkin bir şekilde sunulabilmesi açısından ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde faaliyetlerini yürütmekte olup; bu amaçla düzenli olarak ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantıları gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda 8 Eylül 2022 tarihinde Müdürlüğümüz A Blok Toplantı Salonunda ÇİM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gaziantep Barosu, İl Müftülüğü, İl Göç İdaresi, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi temsilcileri katılım sağladı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir AKINCI başkanlığında başlayan toplantıya Çocuk İzlem Merkezinde adli görüşmeci olarak görev yapan İbrahim AKÇİN’in gündem maddelerini içeren sunumuyla devam edildi.

Çocuk İzlem Merkezinin işleyişi sırasında ortaya çıkan sorunlar hakkında tüm üyelerin katkılarıyla görüşler belirtilmiş ve kararlar alınarak toplantı sona erdirilmiştir.