DİJİTAL HASTANE DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
28 Ağustos 2018

Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Hastanelerimizin dijital seviyelerinin arttırılması ve HIMSS EMRAM Seviye 6 ve Seviye 7 hedeflerine ulaşılması amacıyla Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde 22 Haziran 2018 tarihinde Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Konforens Salonunda gerçekleştirildi. Bu toplantıya Gaziantep hastanelerinin yanı sıra Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mersin, Osmaniye, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerindeki hastanelerden yöneticiler katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan Toplantıda açılış konuşmasını yapan Gaziantep Sağlık Müdürü Uzm.  Dr. Serdar SARIFAKI 'nın ardından Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE ‘2018 HIMSS EMRAM Hedeflerimiz ve Yol Haritası’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda 2017 yılında yürütülen HIMSS çalışmaları ile 2018 yılında güncellenmiş olan HIMSS EMRAM kriterleri anlatıldı ve hastanelerin Seviye 6 için izlemeleri gereken adımlar paylaşıldı. Ayrıca Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünden Esra ZEHİR de "Sağlıkta Dijitalleşme Süreci ve Hedeflerimiz" başlıklı sunumu ile hastanelerin dijitalleşmelerine katkı sunan projelerine değindi.

Çalıştayda ayrıca Adıyaman Besni Devlet Hastanesinden Uzm. Dr. Burhan DOST ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden Bilişim Uzmanı Mehmet DÖNER,  ‘HIMSS Seviye 6 Süreçleri’ isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi.