Akut Flask Paralizi Sürveyansı İl Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı
21 Ekim 2019

DSÖ Avrupa Bölge Ofisinin 28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde Kopenhag’da yapılan “33.Polio Eradikasyon Programı Sertifikasyon Komisyonu Toplantısı”nda, Ülkemiz ‘’Çocuk Felci’’ açısından 2019 yılı için düşük riskli ülke olarak değerlendirilmiştir. Ancak bulunduğumuz coğrafya ve sınır komşusu olduğumuz ülkelerde ki olumsuz koşullar nedeni ile importasyon riski devam etmektedir. “Polio’dan Arındırılmış Ülke” konumunu 20 yıldan uzun zamandır koruyan ülkemizin importe vakalara maruz kalmaması amacıyla, “Akut FlaskParalizi Sürveyansı”nın güçlendirilmesi ve her bir il, ilçe ve yerleşim yeri bazında aşı kapsayıcılığının en üst seviyede tutulması için çaba sarf edilmektedir.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aşı Programları, Bulaşıcı Hastalıklar ve Tüberküloz Birimi tarafından organize edilen AFP ( Akut Flask Paralizi)  Sürveyansının il düzeyinde güçlendirilmesi amacıyla    il eğitim ve değerlendirme toplantısı 17/10/2019 tarihi, 14.00-17.00 saatleri arasında  Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleşmiştir.

Eğitim Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü  Aşı İle Önlenebilir Daire Başkanlığından Dr. Halit Ümit ÖZDEMİRER tarafından sunulmuş olup,  Aşı İle Önlenebilir Daire Başkanlığından Hemşire Kadriye MANAV,  Halk Sağlığı Hizmetleri  Başkanı Dr. Mehmet Emin İNCE,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cihat Rıfat YILMAZER, Aşı Programları, Bulaşıcı Hastalıklar ve Tüberküloz Birim Sorumlusu Cemile  BALKAYA’ nın katılımıyla gerçekleşmiştir.

Eğitime il genelinde hedef gruptaki klinisyenler (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Nörolojisi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Ortopedi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları),  Hastane Sürveyans  Sorumluları, İlçe Sağlık Müdürleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğünde bulaşıcı hastalıklar biriminde görevli kişiler katılmıştır.

• e1 (1).jpg
  • e1 (2).jpg