2018 YILI 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI FAALİYET RAPORU
22 Ocak 2019

  1. Müdürlüğümüz tarafından 5.Zırhlı Tugayı ve Polis Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerlerde  Defalife Hastanesi Anestezi Uzmanı  Dr. Şemsettin BOZGEYİK tarafından03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Hafta boyunca bağış toplanmıştır.
  2. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte çeşitli okullarda Organ Bağışı Konulu bilgilendirme toplantıları yapıldı.
  3. Gaziantep İl Müftülüğü tarafından  İl  genelindeki camilerde ve Kuran Kurslarında organ bağışı ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme sağlandı.
  4. Nurdağı İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce Nurdağı Aile Sağlığı Merkezinde ve ÇATOM’da halka Organ bağışı ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapıldı.
  5. Nizip İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli ebe ve doktorlarımız tarafından  ve Maruf Marufoğlu Kız Anadolu Lisesinde Organ Bağışı ile ilgili toplam 92 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca farkındalık oluşturmak için stant açılmış ve açılan stant aracılığıyla bağış toplanmıştır.
  6. Şahinbey İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Balıklı Park Meydanına stant kurulup  91vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır. Ayrıca Hilal Mazıcıoğlu İlkokulu ve İstiklal İlk ve Orta Okulunda toplam 337 öğrenciye konuyla ilgili eğitimler yapılmış, broşür ve afiş dağıtılmıştır.
  7. Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürlüğü  tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ve Forum AVM’de stant açılmış vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  8. Oğuzeli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  9. İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  10. Yavuzeli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  11. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesitarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, Demokrasi Meydanı, SankoparkAVM , Gaziantep Üniversitesi merkezi  yemekhane önünde ve Şahinbey araştırma ve Uygulama Hastanesi Poliklinik katında stant açılmış, afiş ve broşür dağıtılmış ve  bağış toplanmıştır. Ayrıca iki adet okulda organ nakli ve organ bağışının önemi ile ilgili seminer verilmiştir.
  12. Nizip Devlet Hastanesi  tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış ve bağış toplanmıştır.
  13. Dr Ersin Arslan eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış ve bağış toplanmıştır.
  14. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  15. Şehitkamil Devlet Hastanesi tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış ve bağış toplanmıştır.
  16. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından iki gün Demokrasi Meydanında , bir gün Üniversite  merkezi yemekhanesi önünde  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış ve  bağış toplanmıştır.
  17. Oğuzeli  Devlet Hastanesi  tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  18. Özel Yaşam  Hastanesi  tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış, Hastane içinde bulunan ekranlar aracılığı ile hasta ve hasta yakınlarına eğitim ve bilgilendirme yapıldı.Hastanenin sosyal medya araçları ve web sayfası aracılığı ile bilgilendirme yapıldı.
  19. MMT Amerikan Hastanesi  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış
  20. Özel HatemHastanesi  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmış Hafta boyunca toplam 20 adet bağış toplanmıştır.
  21. Özel Hayat Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  22. Özel Kemal Bayındır Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  23. Özel Sevgi Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Bazı yerel gazetelerde hastanenin yaptığı organ bağışı önemi adlı çalışmalar yayınlandı.
  24. Özel NCR HospitalHastanesi  tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  25. Özel Sultana Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Hafta boyunca bağış alınmıştır.
  26. Özel HatemHastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Ayrıca hafta boyunca bağış toplanmıştır.
  27. Özel Akademi Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Ayrıca hafta boyunca bağış toplanmıştır.
  28. Özel  Deva Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.
  29. Özel ADN Hastanesi tarafından  03-09 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında halkın dikkatini çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış, afiş ve broşür dağıtılmıştır.Ayrıca hafta boyunca bağış toplanmıştır.